Školske vijesti

Smotra sveučilišta

Smotra sveučilišta u Zagrebu, koja se i ove godine tradicionalno održala u prostorima Studentskog centra u Zagrebu privukla je naše učenike 3. i 4. razreda.

Naši su maturanti vrlo blizu svojoj odluci o tome gdje dalje nastaviti svoje školovanje, a trećaši su marljivo krenuli u razmišljanje. Prilika koja im se pružila i mogućnost razgovora s mladim ljudima koji su već u sustavu visokog obrazovanja važan je korak u njihovoj profesionalnoj orijentaciji.

Iako su bili malo sramežljivi što se tiče fotografiranja, ipak je najvažniji rezultat ove vanškolske aktivnosti bilo informiranje i otvaranje novih mogućnosti našim učenicima.

Silent Caffe

Ove školske godine uveli smo u školu tečaj znakovnog jezika. U znak potpore gluhim i nagluhim osobama naši učenici su nesebično odlučili odvojiti svoje vrijeme nakon nastave i pomoći nagluhima na način da nauče komunicirati te djelovati preko udruge "Videatur". Usvojili su osnove znakovnog jezika te naručili u Silent Caffe-u pića kod gluhog konobara. To je kafić namjenjen za guhe i nagluhe osobe. Sklopili smo nova prijateljstva, komunicirali na znakovnom jeziku i proširili vidokruge.

Našim učenicima želimo čestitati na uspješnom procesu učenja, kao i na empatiji i potrebi za učenjem znakovnog jezika.