Školske vijesti

Maturalno putovanje u Rovinj

U subotu 04. rujna naši maturanti krenuli su na svoje maturalno putovanje u Rovinj u pratnji razrednika Antonia Skenderovića i prof. Ane Magašić. Dan je započeo veselom vožnjom te su naši učenici nastavili razgledavanje grada Rovinja i njegovih znamenitosti. Ostale dane maturanti su posjetili Poreč, Brijune, Pulu, zvjezdarnicu Višnjan, Limski kanal te aquapark Istralandiu. Iskoristili su svaki trenutak za sunčanje, kupanje, odbojku na pijesku, pedaline, pjesmu, šetnje plažom... Zabave svakako nije nedostajalo. Učenici su dokazali kako ojačati i stvarati nova prijateljstva, ne samo međusobno nego i s profesorima te se nadamo da se ta prijateljstva nikada neće prekinuti.

Izlet u Bašku

Cijela škola u ranim jutarnjim satima zaputila se autobusima prema otoku Krku kako bi predivan sunčani dan proveli na izletu u prirodi.

Po dolasku u Bašku, učenike je dočekao turistički vodič koji ih je prošetao kroz staru jezgru grada i ponešto ih naučio o povijesti grada, nastanku glagoljice, ali i o značaju turizma za taj grad na jugoistoku otoka Krka. Nakon obilaska stare jezgre grada, učenici su imali slobodno vrijeme koje su proveli kupajući se i uživajući na predivnoj Veloj plaži.

Pomalo umorni, ali nadasve oduševljeni i s osmijesima na licu, zaputili smo se u kasnim poslijepodnevnim satima natrag prema gradu Zagrebu.

Posjet Dotrščini

Svi učenici škole posjetili su spomen-park Dotrščinu. Nakon kraće šetnje kroz park Maksimir, zaputili su se prema Dotrščini gdje su imali priliku obići spomenike posvećene žrtvama iz Drugog svjetskog rata te na taj način osvijestiti se o važnosti očuvanja spomeničke baštine i kulture sjećanja.

Osim dobre rekreacije i zabave, posjet Dotrščini bio je odlična prilika da učenici nastavu provedu u prirodi. To je ujedno bila i interdisciplinarna terenska nastava koja je obuhvaćala gradivo Geografije, Likovne umjetnosti, Povijesti, Tjelesne i zdravstvene kulture.