Školske vijesti

Do vrha Sljemena i natrag

Povodom obilježavanja dana fizioterapeuta i medicinskih sestara, 8. rujna, naši učenici fizioterapeutskog usmjerenja odlučili su obilježiti svoj dan pješačenjem do samog vrha Sljemena te time poslati poruku o važnosti kretanja i zdravih životnih navika. U tome su ih podržali i priključili se web dizajneri i gimnazijalci, naravno i profesori. Lijepo je vidjeti kad mladi od malih nogu poštuju i razvijaju struku.

Započeli stručnu praksu

Već prvi tjedan nastave počinju vježbe za drugi razred fizioterapeutskih tehničara. Do doma zdravlja na Črnomerec odveo ih je profesor struke kako se putem nebi izgubili.

Prvi susret sa stvarnim radnim okruženjem i pacijentima pokazao se zanimljiv i izazovan, a učenicima poticajan za još više učenja i stjecanje stručnih vještina.

Helioterapija - liječenje pomoću sunca

Naši trećaši, usmjerenja fizioterapeutski tehničar, hvatali su jesenske zrake sunca i tako teoriju objedinili s praksom pa su učeći odmah malo se i sunčali.

Na slikama možemo vidjeti kako se biodozimeteom određuje vrijeme trajanja terapije.

Prvi nastavni dan

Uzbuđenje, neizvjesnost, pomalo strah. Razrednici, učenici, razred - tko, gdje, kuda, što? Pitanja polako sjedaju na mjesto. Osmjeh se vraća i veseli odlazite u grupama (ne pojedinačno kao u dolasku). Bravo. Dobro je.