Školske vijesti

Maškare

Pod maskama mi ili netko drugi barem jedan dan? Što god da je zabavili smo se i razveselili druge.

Naše četvrtašice pidžama parti, drugi pokoja maska ili modni dodatak prikladan tom vremenu.

Od sutra Korizma, ozbiljnost, odgovornost - nadam se i u učenju, u školi, u završetku nastavne godine. Blizu je. Ali, ne zaboravimo i tada na smijeh jer je, kažu, pola zdravlja.

Dvije crte plavo

Od sljedeće školske godine nova kurikularna reforma donosi i novih 7 međupredmetih tema, a mi smo još uvijek u sklopu naše provedbe Zdravstvenog odgoja, odlučili se ozbiljno posvetiti edukaciji mladih o odgovornom spolnom ponašanju.

Stoga su naši učenici, koji rado odlaze u kazalište, posjetili predstavu "Dvije crte plavo" koja igra u poznatom zagrebačkom kazalištu Teatar Exit i poslušali izvrsnu i prije svega poučnu priču o mladoj djevojci koja se našla pred naizgled nemogućim životnim izborom – prekinuti neželjenu trudnoću ili ne.

Kako piše na službenoj stranici kazališta, predstava je nastala s ciljem edukacije mladih o odgovornom spolnom ponašanju i emocionalnim promjenama i doživljajima koji snađu mladu osobu pred odlukom koja će zauvijek promijeniti njezin život.

Nakon predstave ostali smo na kratkoj tribini u organizaciji Udruge roditelja "Korak po korak", čija predstavnica je također ponudila korisne informacije iz svog dugogodišnjeg iskustva u radu s maloljetnicima i mladim roditeljima.