Školske vijesti

Naši web dizajneri

Dizajnersko znanje pokazali su učenici struke web dizajner u izradi plakata za predstavljanje škole na manifestaciji Dojdi osmaš kao i u uređenju školskog panoa. Rad u informatičkom kabinetu, učenje i vježbe prenijeli su na vanjski prostor - dvodimenzionalno, trodimenzionalno...

Naši fizioterapeuti

Drugi razred fizioterapeutskih tehničara snimljeni u školskoj dvorani za vježbu. Pod budnim okom profesora masiraju jedni druge i primijenjuju naučenu teoriju iz više strukovnih predmeta.

Vrijedan rad u školi priprema je za skori odlazak u medicinsku ustanovu gdje će naučeno primijeniti u praksi.

Izlet na Sljeme

S terenske nastave na Sljemenu nastale ove prekrasne fotografije, a inspirirana pogledom i ugođajem pjesma.


Sljeme

Svakog dana u ranu zoru
Iz svoje sobe gledam Zagrebačku zoru
I stavi mi osmjeh na lice
Pokazujući koliko su jake te njene litice

O Sljeme, o moja goro
Tebe volim, tebi poklanjam, svako svoje slovo
O Sljeme, o moja tišino
U tvome krilu najljepše pjesme sam napis'o

Svakog dana prije nego što u školu krenem
Ja tebe pogledom svojim od snijega pokrijem
I taj tvoj plašt zeleni koji štiti mene
Samo mi pokazuje da sam pored tebe
Proveo svoje najljepše vrijeme

Ela

Maturalac

Naši učenici već tradicionalno odabiru atraktivnu destinaciju, Lloret de Mar na Costa Bravi, za svoje maturalno putovanje. Možemo reći da je to jedna od najvažnijih uspomena iz srednje škole, koja uz zabavu nudi i poučne pustolovine.

Smješteni u Lloretu, svakodnevno smo odlazili na izlete. Posjetili smo Barcelonu, kulturno i gospodarsko središte Katalonije, koja nas je očarala svojim umjetničkim i multikulturalnim sadržajima. Obišli smo svetište Monseratt, piktoresni gradić Tossa de Mar, Figueras i u njemu neobičan muzej Salvadora Dalija te Nicu. Posebno nas je dojmio posjet kneževini Monaco i gradu Monte Carlu.

Do muzeja i natrag

Učenici 3. razreda posjetili su Muzej za umjetnost i obrt te obišli izložbu "Neovisnost kroz objektiv", pregled radova finskih fotografa.

Cijela izložba održava se u sklopu Međunarodnog festivala fotografije "Organ vida".

Izlet je poslužio kao dobra uvertira u temu Sloboda i neovisnost, koju smo nastavili na pedagoškoj radionici u školi.

Maturalna večera

Dragi roditelji, što reći na kraju. Hvala vam što ste prije 4 godine odabrali našu školu kao srednju za obrazovanje i dopunu odgoja svom najvećem blagu, svojoj djeci. Zajedničkim trudom došli smo do kraja i do ovog prekrasnog trenutka. Ispraćamo ih zajedno dalje i želimo puno dobra.

Dragi profesori, bilo je i lijepih i teških trenutaka. Sada je sve iza nas. Hvala što ste se trudili i svoje znanje im prenosili. Nekada nam se sve činila borba s vjetrenjačama, ali znamo da su puno upili i spremni su za nove izazove.

Dragi maturanti, na kraju opet pozdravljam vas. Gledajući vas ovako lijepe povjerila bih vam život u ruke. Ozbiljni ste, odrasli, profinjeni. Zaboravljam sve izostanke, neučenja, razgovore i nagovore. Čestitam vam jer ste pobijedili najuzbudljiviji period u životu - srednju školu. Želim vam puno zdravlja, uspjeha i ljubavi. Dođite nam ponekad. Sretno.