Školske vijesti

Učenici izvan škole: Fran

Rukometni klub Maksimir Pastela - 3.5 godine već treniram. Volim grublji sport, interesantan mi je baš taj.

Igram prvu županijsku ligu, a prošle godine je klub bio na državnom natjecanju.

Natjecali smo se u Srbiji, Sloveniji, Njemačkoj, Švedskoj, na državnom koje se odvija u Umagu, i dva važna natjecanja u Zagrebu.

Po sedam nas je na terenu, a 15 u ekipi.

Fizioterapeutske vježbe i praksa

Drugi razred fizioterapeutskih tehničara polako zamjenjuje školske klupe medicinskom ustanovom, a običnu odjeću bijelom odorom.

Sa svakim novim razredom smanjuje im se broj općih predmeta, a povećava broj strukovnih.

Vježbe i praksa organizirane su im u domu zdravlja pod budnim okom mentora. Prije ulaska na radno mjesto imali su vremena za fotografiranje.

Naši gimnazijalci

Jezična i opća gimnazija - pregršt općeobrazovnih predmeta, jezika, znanja opće kulture i informatike - sve je to dobar put ka nastavku školovanja - studiranju.

Učenici izvan škole: Maro

Naš učenik prvog razreda, program fizioterapeutski tehničar, prvak je grada Zagreba u ribičiji u svome uzrastu. Od desete godine života član je ribolovnog kluba Piškur, Zagreb.

U 2017. godini osvojio je prvo mjesto ulovivši šarana od jednog kilograma i drugo mjesto s ukupnim ulovom od 4 kg u vremenu od 3.5 sata - 2. kanta.

A zašto se time bavi (njegov odgovor je): To me smiruje. Uživam u prirodi.

Meni pada na pamet ona tamburaška:

Samo žabe krekeću,
a komarci grizu.
Opet nema šarana
mome mamcu blizu...

Što se tiče našega Mare, stihovi ne vrijede.

Posjet Školskom muzeju

Smješten u povijesnom Učiteljskom domu, nastalom uz pomoć jednog od najvećih hrvatskih pedagoga - Ivana Filipovića, muzej pruža bogatu zbirku didaktičko-metodičke građe, uglavnom iz 19. stoljeća. Naučili smo važne informacije o svakodnevnom životu školaraca toga vremena i prepoznali važnost Prvog hrvatskog školskog zakona iz 1874. godine koji je proglasio obveznima prve 4 godine školovanja za sve učenike, bez obzira na stalež, narodnost, vjeru i spol.