Školske vijesti

Maturalna večer

Maturalna večer je iza nas. Za vas je, dragi maturanti, ostalo još malo događaja vezanih uz srednju školu.

Bili ste prekrasni, veseli, rasplesani kako samo mladost može i mora biti. Mi, vaši profesori, slijedili smo vas, pazili, čuvali te večeri kao i protekle četiri godine.

Puno lijepih riječi je bilo izrečeno, a kako smo izgledali pokazuju fotografije. Što ćemo jedni o drugima zadržati u uspomenama govori završni govor naše maturantice Tee i ništa više, nije potrebno reći.

Draga djeco, želimo vam sretan put kroz život, ostvarenje ciljeva jer ništa nije nedostižno.

Do Samobora i nazad

Učenici 1.-3. razreda posjetili su grad Samobor. U pratnji lokalnog vodiča gdina Silvija Versona, imali su priliku obići ovaj stari i kulturnom baštinom bogati grad, posjetiti medičarsku radnju Oslaković te Samoborski muzej, posvećen našim slavnim ilircima.

Borbeno i sretno

Već tradicionalno naše maturante, na kraju srednje, nagrađujemo posebnim izletom - na paintball. U pratnji dvojice profesora okušali su "borbene" vještine, zabavili se, dobili po koju boju na zaštitno odijelo i po koju masnicu. Sve je to nastavni dio užitka i opuštanja nakon napornog učenja i stresa od škole. Završetak toga dana bio je zasluženi ručak na Sljemenu. Tko kaže da se škola zaboravlja? Naša je puna sjećanja - "bili smo ratnici i sretnici".

Norijada

Dragi maturanti, četiri godine proletješe - od upisa do zadnjega dana srednje škole - brzinom munje.

Kao munja zabljesnuli su oni vrijedni među vama koji su se trudili naučiti što više i iskoristiti sve "blagodati" škole. Oni će i maturu položiti bez stresa, s visokim postotkom i sretni upisati fakultet koji žele. One, koji su se malo manje trudili mogla bi munja pogoditi kod rezultata mature i gadno ih iznenaditi. Nadam se, bit će dobro.

Svima vam želim ostvarenje svih ciljeva, zdrav i sretan život.

Norijada je. Ludi je dan. Budite svi vi pomalo "ludi" danas. Neka opuštenost i veselje bude glavno "zanimanje", ali opet u mjeri - uživajte, družite se, kući se sretno vratite i upamtite svoju srednju i taj dan kao najljepši period u odrastanju.

Dojdi osmaš

Ured za obrazovanje grada Zagreba već petnaest godina organizira manifestaciju Dojdi osmaš, Zagreb te zove. Srednje škole svoje programe predstavljaju završnim razredima osnovnih škola, kako bi lakše odabrali svoje buduće zanimanje.

Naša se škola predstavila letcima, panoima, prigodnom masažom kod štanda škole i nastupom učenika u Glazbenom paviljonu.

Gimnazijalci su letke preveli na tri strana jezika i izradili lijepe panoe. Fizioterapeuti su uvježbali šaljiv nastup vježbi i masaže koje su izveli u paviljonu, otpjevali jednu pjesmu i masirali sve zainteresirane pored štanda. Web dizajneri su sve to fotografirali, osmislili prikaz događaja na školskoj web stranici koji možete pogledati.

Pustolovni političar

Pustolovni političar na neobičan način dolazi na svoje radno mjesto.

Kratki animirani film osmislili su i snimili učenici 3. razreda smjera web dizajner kao zadatak u sklopu programa predmeta animacija. Nakon što su zajednički osmislili radnju filma, započeli su s ostvarenjem. Uredili su lutku za animaciju, smislili i izveli scenografije za svaki kadar, te sve skupa animirali i snimali. Za sve im je trebalo oko 6 mjeseci.