Školske vijesti

Predstava Kamenje

Učenici prvog i drugog razreda posjetili su kazalište "Mala scena" u kojem su pogledali predstavu "Kamenje".

Predstava "Kamenje", nastala prema istinitom događaju iz 1994. godine, bavi se problemom nasilja mladih i među mladima te otvara pitanja odgovornosti za nasilničko ponašanje i sankcioniranje. U predstavi dva maloljetnika zabavljajući se ubiju čovjeka na autocesti bacajući kamenje s nadvožnjaka. U sudskom procesu postavlja se pitanje krivnje i kazne, ali i odgovornosti za taj događaj.

Aktualna tema, pitanje zločina i kazne, odnosno odgovornosti i krivnje držala je naše učenike u neizvjesnosti do samog kraja.

Ovom smo predstavom naučili da itekako moramo promišljati o svojim postupcima, bez obzira koliko nam neki, pa čak i kroz igru, izgledali zabavni, super ili fora.

Malo do džamije

U sklopu nastave sociologije i radionice o međureligijskoj toleranciji u gradu Zagrebu, učenici drugog i trećeg razreda posjetili su Islamski centar i zagrebačku džamiju. Zahvaljujući stručnom vodstvu i srdačnom gostoprimstvu naučili smo o društveno-kulturalnoj i vjerskoj ulozi islama u našem gradu, o načinu života, običajima i ritualima muslimana. Razgledali smo unutrašnjost džamije, poštivajući pravila o ulasku, gdje smo skinuli obuću, djevojke pokrile kosu.

Ovim smo posjetom zaključili da treba razvijati međuvjersku toleranciju i poštivati različitost drugih vjera i kultura.

Ne zato jer ne

Svake školske godine Policijska uprava Zagrebačka, Služba prevencije održi predavanje učenicima prvih razreda pod naslovom Ne zato jer ne. Policijska inspektorica, gospođa K. Pavlović je vrlo živopisno prenijela učenicima podatke, informacije, prepričala priče iz života o opasnosti od uporabe droge i opojnih sredstava.

Sve nas se dojmio film o smrti djevojke, tuzi roditelja i prijatelja, a svemu posljedica droga. Nadam se da naši učenici, a i svi mladi znaju da su posljedice uporabe droge strašne. Ne pogađaju samo korisnike droga, nego i ljude iz njihova okruženja. Zato zapamti mladosti - Ne zato jer ne.

A prije i nakon škole, nogomet

Igrati za Lazio iz Rima nakon srednje, a po dolasku u Zagreb posjetiti svoju školu i još se uslikati s ravnateljicom - prekrasna gesta.

Nije bilo lako biti učenik i sportaš. Ustrajati u svemu započetom vrijedno je pohvale. Za školu nagrada je bila iznenađujuće dobro položena matura. Za sport nagrada je igrati za tako poznati nogometni klub; postani poznat i ono što ti želim je - Toni, postani milijunaš kao što već nogometaši jesu.