Školske vijesti

Knjižnica Božidar Adžija

Nastavljamo našu suradnju s Knjižnicom Božidara Adžije, koju smo započeli prošlo polugodište odlaskom na edukaciju o digitalnom katalogu knjižnice i posebnom izložbom posvećenoj glagoljaštvu.

Učenici su još jednom ponovili metodu pretraživanja kataloga knjižnice, a svoju literaturu u sklopu svog istraživačkog rada iz povijesti krenuli proučavati u čitaonici knjižnice. Znamo da će za par godina, kada postanu studenti, to biti njihovo često mjesto druženja.

Gostovanje volontera Crvenog križa

Učenici trećih razreda okupili su se poslušati predavanje volontera iz Kluba mladih Crvenog križa, na temu Prevencija trgovine ljudima.

Tema je prouzročila ozbiljnu i fokusiranu atmosferu, a učenici su nakon izlaganja imali mogućnost postavljanja pitanja. Ilegalne aktivnosti trgovine ljudima postoje u svijetu, a naši mladi srednjoškolci koji će imati puno prilika putovati svijetom, dobili su zaista vrlo korisne informacije o tome kako se zaštiti i prevenirati postojeće rizike.

Sretan Uskrs

Uz snimljene dvije pjesme dijela našeg zbora svim djelatnicima škole, učenicima i roditeljima šaljemo čestitke za uskrsne blagdane.

Idemo na zaslužene proljetne praznike, na odmor uz čitanje lektire. Dragi učenici ne zaboravite ponoviti i naučiti što je zadano da kraj nastavne godine ne ražalosti nego obraduje.

Ne, zato jer ne

Provedba preventivnog programa policije "Ne, zato jer ne" nastavlja se i ove godine u našoj školi i kod naše nove generacije prvih razreda. Učenici su imali priliku upoznati kvartovskog policajca i čuti stručno predavanje i važne upute o suzbijanju zlouporabe droga, posljedicama konzumiranja droga i kriminalitetu.

Osim predavanja učenicima je prikazan 15-minutni dokumentarni filma pod nazivom "Ecstazy ubija".

Posjet HNB-u

Posjetili smo Hrvatsku narodnu banku i održano nam je predavanje u kojemu smo naučili ciljeve i strukture HNB-a te opće financijske pojmove (kredit, inflacija, depozit, razlika između tekućeg i žiro računa...) s kojima će se naši učenici sve više susretati u svakodnevnom životu. Također, važan dio predavanja je posvećen financijskoj "higijeni" i financijskoj sigurnosti, s posebnim naglaskom na zaštitu sigurnosti na Internetu. Na kraju prezentacije organiziran je kviz s pitanjima za provjeru koliko smo informacija upamtili, a dobili smo prigodne letke i knjižice s dodatnim informacijama o temama o kojima smo razgovarali. Učenici su u opuštenoj atmosferi naučili puno korisnih stvari koje im već sada koriste, a još će i više u budućnosti.

Video predstavljanje škole

Učenici 3. razreda smjera web dizajner napravili su promotivni video za našu školu. Ovo je zadatak u okviru priprema za nadolazeći Erasmus+ projekt o strukovnim vještinama, a učenici su imali zadatak predstaviti svoju školu. Na kraju se želi dobrodošlica partnerima u našem projektu koji dolaze iz Slovenije, Italije, Španjolske i Portugala. Učenici su sami osmislili, snimili i montirali video.