Školske vijesti

Susret Hrvatska - Italija

U svibnju naša je škola na tjedan dana ugostila 12 učenika i 3 profesora iz IIS Verona Trento, srednje elektrotehničke škole iz Messine, Italija.

Verona Trento je škola koja nam se hrabro pridružila u pothvatu prijave Erasmus+ projekta za školsku godinu 2019./2020. godinu, zajedno još sa školama iz Portugala, Španjolske i Slovenije.

Dok čekamo rezultate i priznanje našega zajedničkog truda, odlučili smo se i osobno upoznati te organizirati susret u Zagrebu.

Kako bi ovaj susret bio i jedno međukulturalno iskustvo, odlučili smo i uspjeli ugostiti talijanske učenike kod naših obitelji, koje su se kroz cijeli tjedan brinule za naše goste i ponudili im najbolje od hrvatske gastronomije, kako to inače i biva u obitelji.

Tijekom susreta naši su gosti sudjelovali na redovnoj nastavi u školi, radionicama profesionalne orijentacije i znakovnog jezika, posjetili Fakultet elektrotehnike i računarstva, Tehnički muzej, Polikliniku Glavić, Rimac automobile, Samobor te naravno obišli cijeli Zagreb.

Povratne informacije koje smo primili ostavile su nas bez riječi jer srdačnost i veselje naših gostiju, koji nisu htjeli tako brzo otići, teško se mogu opisati.

Paintball s maturantima na Sljemenu

Tradicionalno, škola je povela ovogodišnju generaciju maturanata na završni obračun s profesorima (i međusobno). Uvjeti su bili kišni, što je kod svih samo pojačalo ratnički doživljaj, i nisu nam pokvarili igru ni najmanje. Nakon odigranih ratova, presvučeni i na toplom uživali smo u ručku i vraćanju izgubljenih kalorija. Nakon svega će svima kratko ostati pokoja masnica, ali uspomene na zabavu i naše zadnje školsko druženje u prirodi puno puno dulje.

Dojdi osmaš

Ove godine pamtit ćemo Dojdi osmaš po lijepom vremenu, odličnoj zabavi, zainteresiranim roditeljima i "X faktoru" – našim kolegama i prijateljima iz Italije koji su upravo u ovome tjednu posjetili našu školu.

Dojdi osmaš je smotra srednjih škola koju Grad Zagreb svake godine organizira kako bi se osmaši (i njihovi roditelji) maksimalno informirali prije velike životne odluke – upis srednje škole.

Naši su učenici i profesori (kao i uvijek) bili dorasli zadatku i uspješno predstavili našu školu i naše programe. Dojdi nam osmaš!

Posjet CISOK-u

U sklopu profesionalne orijentacije koju svake godine radimo s učenicima trećih razreda, posjetili smo Centar za karijeru i savjetovanje CISOK. Sudjelovali smo u grupnoj radionici informiranja o fakultetima i studijskim programima koji se nude u Gradu Zagrebu, riješili nekoliko vrlo zanimljivih testova samoprocjene i počuli najnovije informacije s Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, koji svake godine predlaže smanjenje/povećanje kvota upisa na fakultete s obzirom na zahtjeve tržišta rada.

Našim učenicima ova je radionica bila iznimno korisna te se putovanje po neviđenoj kiši i vjetru isplatilo. Akcija "postani student" je službeno počela!

Posjet Velikom Taboru

Četrdesetak učenika naše škole bilo je na jednodnevnom izletu u Zagorju. Cilj je bio posjet Velikom Taboru, dvorcu iz 16. stoljeća. U samom dvorcu učenici su mogli čuti zanimljive činjenice iz povijesti dvorca i njegovih vlasnika, ali i zanimljive priče i legende koje se vežu uz dvorac. Uz to, mogli su vidjeti i neke uporabne predmete, posuđe i namještaj, ali i sprave za mučenje.

Prije razgledavanja, u atriju dvorca, učenici i nastavnici su se mogli iskušati u streličarstvu. Uz detaljne upute naših domaćina bilo je i zavidnih uspjeha pa ni kiša nije smetala.

Predavanje studenata Poslovnog veleučilišta

Posjetio nas je bivši učenik i uspješni student Poslovnog veleučilišta u Zagrebu. Ivan nije samo slučajno navratio već sa svojim poslovnim timom, koji je na čelu uspješne studentske (besplatne) marketinške agencije, koja djeluje pri njihovom fakultetu, održao zanimljivu radionicu za naše učenike trećih i četvrtih razreda.

Tijekom 45 minuta gosti su na vrlo zanimljiv način prenijeli budućim studentima i poslovnim ljudima kako primijeniti marketinška rješenja za bolje poslovne rezultate. Naši učenici radom u skupinama vježbali su i testirali svoje ideje organizacije događanja, objavljivanja događanja na društvenim mrežama i sastavljanja službenih izjava za javnost. Jedna je učenica izjavila da joj je bilo super jer je 20 minuta bila na Instagramu i uspoređivala profile poznatih svjetskih firmi. A nama je bilo super jer je iskoristila kao i njezini kolege svoje vještine i osobne interese za postizanje rješenja koji se u poslovnom svijetu cijene i potiču.