Školske vijesti

Dan zamjena

Svjetski dan učitelja, koji se svake godine obilježava 5. listopada "pao" je na subotu. No, to nije spriječilo naše učenike i profesore da organiziraju dan ranije tzv. "Dan zamjena". Kako bismo našim učenicima još više približili posao učitelja, sve pripreme i vještine koje on treba posjedovati, odlučili smo se s njima zamijeniti. Na jedan dan odabrani učenici dobrovoljci preuzeli su nastavu u razredima, dvojica su odradila zamjenu školske pedagoginje, a i naša je ravnateljica imala toga dana svog zamjenskog ravnatelja.

Kakvi su dojmovi, najbolje se uvjerite kroz riječi samih učenika.


Jan, 4.w

Danas je dan profesora i mislim da je naša ideja obilježavanja ovoga dana dobra za školski sustav, i to iz više razloga. Prvo, razbije se monotonija , a dan je lagodniji i zabavniji. Ono važnije, mnogo učenika donekle shvati kako je to biti profesor ili bilo koja druga ličnost u školi. Mislim da bi ovakvih dana trebalo biti i malo više, kako bi svaki učenik u školi jednom u godini mogao održati nastavu i biti profesor. Profesorima ova zamjena isto dobro dođe, pošto se malo odmore od svakodnevnice i pričanja 8 sati. Malo se opuste, i samo gledaju kako učenici funkcioniraju s novim vodstvom njihovih vršnjaka. Možda bi se nekim profesorima ovo činilo kao turbulencija u njihovom radu, ali učenicima je jako korisna.

Danas sam zamijenio pedagogicu i priznajem, sviđa mi se što u petak ne moram ići na redovnu nastavu i slušati 8 sati profesore. Ja kao pedagogica imam određenu snagu i autoritet prema ostalima i jako mi se sviđa što mi se pružila prilika rješavati realne probleme. Sviđa mi se socijalni dio posla pedagoga, ali istraživački ne baš tako, a bilo je dosta istraživanja pravilnika i nove literature. Ovakve bih projekte predložio u normalno školstvo i ostale škole. Gdje ima volje, ima i načina.


Leo, 4.f

Na dan zamjena - Svjetski dan učitelja - bio sam ravnatelj. Od upoznavanja s Pravilnikom o školskom redu, razgovora s učenicima, prijave i podjele ručka, odlaska na odmor, rada na računalu, pomoć pedagoga (također zamjene) - svašta sam radio. Vrijeme je brzo prošlo.

Sjećanje na te trenutke vidljive na hodniku škole kao izdvojene obavijesti iz školskog reda za učitelje i učenike - moje djelo. Nezaboravan dan, a meni poticaj na bolje učenje.

Međunarodni dan turizma

Kako naši učenici pokazuju zanimanje, ali i poštovanje za kulturnu baštinu, tradiciju, folklorne pjesme te na taj način pokušavaju zaboravu otrgnuti korijene iz kojih potječu, pokazali su dolaskom na koncert ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske - LADO. Ladarice su pjevnim koncertom obilježile međunarodni dan turizma te na stepenicama zagrebačkog srca - Dolca zapjevale tradicionalne hrvatske pjesme. Naši učenici poslušali su dio milozvučnih nota i poslikali se s nekoliko prekrasnih pjevačica/plesačica obučenih u raskošne bratinečke nošnje (Pokuplje).

Terenska nastava: Sljeme

Prvi jednodnevni izlazak iz škole, a terenska nastava učenicima iz geografije, povijesti, likovne umjetnosti, fizike, TZK-a, hrvatskog jezika i fizioterapeutskih predmeta bio je odlazak pješice na Sljeme.

Uz vodstvo naših profesora, učenici su širili vidike i znanje, upijali prirodne ljepote, smišljali putopise, vježbali vježbe istezanja da izbjegnu upalu mišića - proveli kreativno i zdravo dan.

Međunarodni dan starijih

Kako bi se ukazalo na važnost suradnje starih i mladih te na međugeneracijsku toleranciju nismo mogli izabrati bolji dan od Međunarodnog dana starijih osoba. U organizaciji Udruge umirovljenika Donji Dragonožac, a u suradnji s Mjesnim odborom Dragonožac i Gradskom četvrti Brezovica, naši učenici obilježili su Dan starijih. Učenici smjera fizioterapeutski tehničar besplatnim su masažama, vježbama istezanja i mjerenjem krvnog tlaka umirovljenicima, a i ostalim gostima, ukazali na važnost aktivnog zdravog starenja, očuvanja zdravlja i kvalitete života starijih osoba. Učenici su uz zdravstvene djelatnice, medicinsku i patronažnu sestru, pokazali svoje znanje i potencijale za buduće zanimanje. Sve aktivnosti povodom Međunarodnog dana starijih vjerno su pratili i dokumentirali učenici smjera web dizajner, koji će zajedno s gimnazijalcima pripremiti materijale za školske vijesti.

Našim starijima želimo puno zdravlja, aktivno starenje i dugovječnost!

Europski dani kulturne baštine u našoj školi

Potaknuti obilježavanjem dana europske kulturne baštine, kojoj hrvatska kulturna baština neosporivo pripada i ponosni je član, naši su se učenici okušali u likovnoj izradi dva naša kulturna reprezentativca - medičarski obrti sjeverozapadne Hrvatske i Slavonije te lepoglavska čipka.

Dok su učenici 4. razreda web dizajnera osmislili informativne letke, učenici 3. razreda svih naših smjerova (gimnazijalci, web dizajneri i fizioterapeutski tehničari) dali su svoj likovni doprinos. Svi smo ponosni na naše rezultate i na našu baštinu!

Preuzmi odgovornost

Novopečena razrednica 1.f razreda prof. Mia Morović provela je u djelo ovu divnu ideju o ukrašavanju našeg školskog hodnika, sa snažnom i motivirajućom porukom.

Ako se tko priupita tko je odgovoran za njegovo/njezino ponašanje, ocjene, uspjeh, riječi i djela, odgovor će potražiti na ovome plakatu.

Trik je, priđi malo bliže i bolje pogledaj ;)