Školske vijesti

Škola za život: Neposredni kontakt s umjetničkim djelom

U sklopu redovne nastave likovne umjetnosti, učenici 1.g i 1.w razreda posjetili su neke od javnih skulptura grada Zagreba. Iako pored tih skulptura prolaze gotovo svakog dana, ovaj put su ih trebali pogledati drugim očima. Skulpture su fotografirali sa svih strana kako bi ih poslije lakše i uspješnije analizirali.

Halloween

Ove godine, 31. listopada, škola Svijet je bila posebno stravično mjesto. U sklopu nastave engleskog jezika, kako bismo bolje upoznali običaje i tradiciju anglofonih zemalja, obilježili smo Noć vještica (Halloween). Kroz kvizove znanja, glazbu, povijesne epitafe, ali i reference na pop kulturu učenici su dobili uvid u dan kakav bi imali da ovaj dan provode u SAD-u ili Engleskoj. Uživali su učenici, ali i vještice, ovaj profesorice.

Terenska nastava: Slavonija

Dana 24.10. učenici svih razreda naše škole krenuli su na jednodnevni izlet u Slavoniju, posjetiti prekrasan krajolik Lipika i Pakraca. Po dolasku u Lipik, odmah smo krenuli prema Državnoj ergeli Lipik, posjetiti slavne lipicance te poslušati o teškim trenucima i sudbini ergele i konja tijekom Domovinskog rata.

Nakon prekrasnog druženja krenuli smo u posjet samom gradu Lipiku te njihovom poznatom liječilištu, koje je posebno bilo zanimljivo našim učenicima fizioterapeutima.

Ručak na planinarskom izletištu Omanovac bio je zaslužena pauza, a prekrasan pogled na Pakrac u daljini bio je dovoljan razlog za posjetiti ovo mjesto.

Zadnja etapa našega izleta bio je grad Pakrac te posjet Muzeju grada Pakraca, gdje smo kovali svoj slavonski banovac te Muzeju vojne i ratne povijesti gdje smo čuli nešto više o Domovinskom ratu.

Slavonija nikad ne razočara, samo očara pa tako je i nas.

EU Code Week

Ove godine sudjelovali smo u Europskom tjednu programiranja (EU Code Week), društvenoj inicijativi čiji je cilj na zabavan i angažirajući način svima približiti programiranje i digitalnu pismenost.

Učenici 1. razreda smjera web dizajner su tijekom samo tri sata informatike stvorili vlastite računalne igrice i kvizove, koristeći alat za vizualno programiranje - Scratch. Ovo im je bio prvi susret sa Scratchom, i zaključili su da je programiranje lako i zabavno! Želite li odigrati njihove igrice? Klik na sličice labirinta!