Školske vijesti

Božićna radionica

Neizmjeran ponos nas nosi ovaj zadnji tjedan pred zimske praznike. Naime, naša tradicionalna božićno-humanitarna aktivnost prešla je sva naša očekivanja.

Ove smo godine sve naše aktivnosti dokumentirali i predstavili europskoj publici u sklopu Europskog tjedna strukovnih vještina.

Također smo imali čast ugostiti humanitarca Marina Ninčevića iz udruge Srce za Zambiju, koje je predstavio jednu divnu i toplu priču o djeci iz misije Nawinda. Skupljeni prilozi od masaža, kupnje kolačića te božićnih čestitki otišli su za njihove potrebe.

Posjet izložbi Alexander Calder

Učenici prvih razreda web dizajna i gimnazije, te maturanti gimnazije posjetili su izložbu Alexander Calder u Umjetničkom paviljonu u Zagrebu. Izložba je uključivala dosta mobila i stabila, skulptura po kojima je ovaj kipar poznat, ali i dosta gvaševa i litografija. Učenici su kroz izložbu imali stručno vodstvo koje im je svakako pomoglo bolje upoznati izložena djela. Nažalost, izložbu se nije moglo fotografirati jer dio izložaka dolazi iz privatnih kolekcija.

Više o izložbi

Dan strukovnih vještina

Prema najavi, ovoga četvrtka imamo veliki dan u našoj maloj školi.

Predstavljamo vještine i radove naših učenika fizioterapeuta i web dizajnera, a zajedno s gimnazijalcima radimo božićne kolače te kitimo našu školu za nadolazeće blagdane. Cijeli dan ima humanitarni karakter, a ove godine prikupljena sredstva odlaze udruzi Srce za Zambiju, koja prikuplja sredstva za kupnju školskog pribora za najsiromašniju djecu ove države.

Stoga vas srdačno pozivamo da svratite u školu i kupite naše kolačiće i božićne čestitke – ručni rad naših učenika te se odazovete masaži naših sposobnih fizioterapeuta i tako pomognete ostvariti naše ciljeve.

Cijene će biti simbolične, između 15 i 20 kn.

Vidimo se ovoga četvrtka, 12.12.2019. u terminu 10 – 14.00 sati!

Adventski izlet

Učenici 1. - 4. razreda, zajedno sa 3 profesorice u pratnji, otputovali su na trodnevni adventski izlet u München i Salzburg u organizaciji putničke agencije Euro Asap Tours. Imali smo plan (i ostvarili ga) turistički obići gradove München i Salzburg, adventski sajam te posjetiti muzeje BMW i Deutsches Museum.

Posebno nas je dojmio obilazak BMW muzeja uz pripadajući salon najnovijih automobila na tržištu BMW Welt. Sam muzej imao je zavidnu zbirku old timer automobila, kao i jedan dio posvećen automobilima budućnosti. Nakon toga uputili smo se u drugi dio grada posjetiti najveći tehnički muzej na svijetu – Deutsches Museum. Muzej se prostire na 6 katova i uključuje izložbene i interaktivne primjere iz svih područja znanosti.

Treći dan putovanja, nakon odjave iz hostela, krenuli smo prema prekrasnom austrijskom gradu Salzburgu koji se nalazi vrlo blizu granice s Njemačkom i koji bilježi jednaku posjećenost turista i ljeti i zimi.

Lijepo smo se odmorili, a sad na posao i uspješan završetak prvog polugodišta!

Sudjelovanje na obilježavanju Svjetskog dana borbe protiv AIDS-a

Učenici su sudjelovali u obilježavanju Svjetskog dana borbe protiv AIDS-a. Ovogodišnjom kampanjom pod nazivom Moja stvar želi se skrenuti pozornost na važnost spolnog zdravlja. Uz edukativno predavanje i prigodne promotivne materijale učenici su naučili i usvojili nova znanja o važnosti sveobuhvatnog pristupa prevenciji i očuvanju spolnog zdravlja mladih.

Obilježavanje Dana sjećanja na Vukovar i Škabrnju

Sjećanje na žrtve stradale u Domovinskom ratu, na bojištima Vukovara i Škabrnje nikada nećemo moći onoliko dostojno obilježiti, koliko to one zaslužuju. Ali smo u našoj maloj školi zapalili ovu svijeću i podsjetili se tih teških trenutaka u našoj povijesti.

Također smo na nastavi povijesti pogledali odličan dokumentarni film "5 minuta za sjećanje: Bitka za Vukovar" kojeg je pripremilo Ministarstvo obrane Republike Hrvatske.