Školske vijesti

S proljećem nove nade

Ušli smo u četvrti tjedan nastave na daljinu. Draga djeco, već mi nedostajete. Nema graje po hodniku za vrijeme odmora. Ne bruje vrijedne "pčelice" za vrijeme nastave, a pokoji od vas kratko na "hlađenju" vani. Prazni razredi.

Čujem od profesora, koji su gotovo 24h s vama u kontaktu, da ste vrijedni i kao što kaže jedna profesorica: "Ne mogu se nadivit Marku i njegovim kreativnim zadaćama. Startamo već ujutro. Kaže, super su mu ovakvi zadaci i voli ih rješavati. Otkrio školu.".

Bravo profesori, bravo učenici.

Ovaj je tjedan ponavljanje do četvrtka pa smo na proljetnim praznicima. Proljeće kroz prozor ili mala šetnja s propisanim razmakom? Budite strpljivi - bolje kroz prozor.

Mi dotle krečimo i uređujemo školu da se veseli vratite u školsku i veselu sredinu.

Želim vam svima - roditeljima, učenicima i profesorima, sretan Uskrs uz nekoliko fotografija obnovljenih učionica koje vas nestrpljivo očekuju.

autor: ravnateljica

Kao nestvarni dani, zaredaše se

Dragi učenici i profesori, poštovani roditelji,

nakon dva nemila, neočekivana i rekla bih zastrašujuća događaja osjećam potrebu nešto reći i ohrabriti sve nas, a osobito učenike.

Kad smo zatvarali vrata škole zbog korona virusa, znali smo da nam nastava na daljinu neće biti veliki problem jer tako radimo godinama s učenicima sportašima, bolesnima ili drugih potreba. Svi smo se pomalo veselili radu od kuće i kućnom sigurnom čuvanju od virusa iako je svim profesorima to zahtjevniji i dugotrajniji rad. Vidim da sve funkcionira - na zadane aktivnosti učenici odgovaraju. Sve je dobro. A ovo u nedjelju 22.03.2020., ovaj strašni, iznenadni potres opet nas je vratio u zbilju koja nije u našoj moći.

Nadam se da ste svi dobro i neće se ponoviti. Svake godine provodimo probnu evakuaciju i mislimo - neće trebati. Treba, barem probna. Škola je čvrsta zgrada. Malo žbuke u razredima, pala poneka slika, napuklo jedno staklo. Sva šteta. Nadam se da ste svi živi i zdravi. Svima nam to želim kao i skori povratak u razrede - još ove nastavne godine.

Sve vas od srca pozdravlja i na sve brižno misli ravnateljica.

Posjet studiu iDEA

Učenici sva četiri razreda smjera web dizajner posjetili su samoborsku tvrtku iDEA STUDIO, multimedijalnu marketinšku agenciju koja se bavi kreiranjem vizualnog identiteta, strategijom branda, razvojem proizvoda i interaktivnim dizajnom.

Prošetali su kroz pojedine odjele tvrtke specijalizirane za grafički dizajn, dizajn igrica, programiranje za web, optimizaciju za web… i razgovarali sa zaposlenicima iz struke za koju se i sami školuju. Razgovaralo se o programskim jezicima i alatima koji se trenutno koriste, kao i o zahtjevima koje treba zadovoljiti da bi se dobilo zaposlenje u ovakvoj tvrtki.

Hvala tvrtki iDEA na ljubaznom gostoprimstvu i optimizmu koji su izazvali jednako u učenicima kao i u profesoricama!

Neki od dojmova učenika:

Najbolje mi je bilo u onoj prostoriji gdje se radi grafički dizajn, gdje smo na policama mogli vidjeti ambalažu koju je tvrtka do sada dizajnirala. 1r

Ja se vidim kao zaposlenik tamo: imaju i VR! 1r

Sve je bilo super! 2r

Super mi je bilo kad smo razgovarali o mogućnostima zaposlenja nas web dizajnera u jednoj ovakvoj tvrtki. 3r

Kad napravim svoj završni rad doći ću ga tamo pokazati, možda me zaposle. 4r

Pametna ploča

Rimski legionar u razredu

Pogledajte našeg Petra na satu povijesti ili je to rimski legionar? Za prezentaciju o rimskoj vojsci, načinu ratovanja i osvajanjima stvarno se pripremio.

Dijelove odore sakupio je putujući s roditeljima po Italiji i Hrvatskoj ne znajući tada da će ju u školi primijeniti kao nastavno sredstvo i pomagalo. Ima li boljeg prikaza i lakšeg pamćenja od riječi i slike. Slike štita, kacige, rimske kornjače, načina pozdravljanja i mnogih drugih pojmova vezanih uz taj dio povijesti dugo ćemo pamtiti.

Međunarodni dan žena

Čini nam se da je cijeli prošli tjedan u našoj školi bio uvertira u slavljeni 8. ožujka, Međunarodni dan žena. Tako su i učenici 3. razreda gimnazije, na satu povijesti, izradili plakat posvećen ženama Hrvatskog narodnog preporoda - Sidoniji Rubido Erdody i Dragojli Jarnević, prvoj hrvatskoj feministkinji. Uloga žena u povijesti nikada se nije mogla sakriti, a mi smo imali samo jako dobar razlog zašto ih baš sada spomenuti.

Regionalni fizioterapeut

Učenik 4. razreda fizioterapeutskih tehničara Krešimir predstavljao je svoju struku i školu na regionalnom natjecanju srednjih strukovnih škola fizioterapijskog usmjerenja nakon što je bio prvoplasirani na školskom natjecanju.

Na regionalnom je postigao 3. mjesto te se time plasirao na državno natjecanje. Bravo Krešimire, čestitamo!