Školske vijesti

Sve prednosti privatne srednje škole

Pitanje obrazovanja djece je jedno od najvažnijih pitanja kojima se bave roditelji. Svaki roditelj bi htio da se njegovo dijete obrazuje u sredini koja je sigurna i koja pruža mogućnost za razvijanje talenata. No, kako i zašto biti siguran da je privatna srednja škola bolji izbor za dijete?

Ne možemo preskočiti činjenicu da određeni broj državnih škola pruža odlično srednješkolsko obrazovanje, no prednosti privatnog obrazovanja mogu uistinu prevagnuti u izboru škole u kojoj će dijete nastaviti svoje školovanje.

Sažmemo li prednosti privatne srednje škole u jednu rečenicu, može se reći da se učenici koji pohađaju privatne škole često susreću s kvalitetnijim akademskim izazovima, izloženi su jasnijim sustavima vrijednosti, imaju lakši pristup profesorima i osjećaju se sigurnije.

Ono s čime veći dio javnosti nije zapravo detaljno upoznat je to da se od učenika privatnih srednjih škola više očekuje kada je u pitanju kvaliteta rada, intenzitet praćenja nastavnih predmeta ili tečajeva, kao i specijalnih predmeta, poput onih umjetničkih, kreativnih ili tehničkih. Naime, ono što bi u državnim školama bili izborni predmeti ili čak vanškolske aktivnosti, u privatnim su najčešće redovni predmeti – obavezni za stjecanje diplome i vrlo su ozbiljno tretirani.

Učenica smjera opća gimnazija na hrvatskom jeziku predstavlja simboliku jabuke kroz razna literarna djela.

Privatna gimnazija i strukovna škola "Svijet" iz Zagreba svojim programom nudi veliki izbor predmeta koji nije toliko zastupljen u javnim srednjim školama, a predmeti su grupirani u više smjerova koje škola nudi: opća gimnazija, jezično-informatička gimnazija, web dizajner i fizioterapeutski tehničar.

Prednost svakog ovog smjera su, pored specijaliziranih predmeta i manje razredne grupe za koje su stručnjaci već odavno ustanovili da su puno efikasnije nego razredi u kojima je 30 ili 40 učenika. U manjim grupama učenici imaju mogućnost bolje i češće komunikacije s profesorima, a kao posljedica toga je i stvaranje kvalitetnijih odnosa s njima. Uz efikasnu pomoć pri učenju, brže se rješavaju konkretni problemi i samim tim se brže napreduje.

Konkretno, u Privatnoj gimnaziji i strukovnoj školi "Svijet" manji razredi dozvoljavaju nastavnicima da bolje upoznaju slabosti i prednosti svakog učenika ponaosob, više pažnje posvete učenicima koji možda teže svladavaju neka gradiva, ali isto tako što puno više potiču učenike koji su posebno motivirani ili talentirani.

U manjim skupinama, individualni glas učenika se lakše čuje, a time ga se ohrabruje da iznosi svoje mišljenje naglas. Sve to doprinosi činjenici da se učenici osjećaju slobodnije, sigurnije u sebe i s više entuzijazma pristupaju učenju.

Učenik smjera fizioterapeutski tehničar demonstrira mjerenje tlaka i otkucaja srca.

Sloboda i sigurnost glavni su temelj zajedništva, a zajedništvo je nešto što Privatna gimnazija i strukovna škola "Svijet" izrazito njeguje.

Kada se odlučite upisati dijete u privatnu školu, vaša obitelj postaje član jedne kompaktne zajednice koju čine sve obitelji koje su se odlučile na isti korak.

Roditelji aktivno sudjeluju u različitim školskim aktivnostima i potpuno su uključeni u tijek obrazovanja svoje djece. Osim toga, oni između sebe dijele dojmove i mišljenja, te su u redovitom kontaktu s profesorima i osobljem škole.

I učenici imaju koristi od ove povezanosti, jer im se stvara osjećaj pripadnosti i ponosa na vlastito okruženje.

Još jedna od velikih prednosti privatnih srednjih škola su i ekskurzije s obrazovnim aktivnostima. Ovakva putovanja pomažu djeci ne samo da s više razumijevanja dožive gradivo, već i da se osamostale i zbliže s ostalim učenicima. Škola će moći osigurati i sredstva za različite učeničke klubove i sekcije, kao i odlično opremljene učionice u kojima se uz pomoć suvremene tehnologije svladavaju razne vrste gradiva, poput na primjer smjera web dizajner.

Maturanti škole pri zajedničkom slikanju na mini maturalcu u adrenalinskom parku.

Osim činjenice da je profesorima lakše držati pod kontrolom rad razreda s manjim brojem učenika, privatne škole i u drugim aspektima pružaju vašoj djeci više discipline i sigurnosti.

Čak i ukoliko dijete nema problema s poštovanjem autoriteta i školskih pravila, tijekom srednjoškolskog obrazovanja mnogo je prepreka na koje će naići i koje bi mogle utjecati na njegovo vladanje u učionici i van nje.

Odnosi među djecom su složeni i znaju dovesti do određenih problema. Inzistiranje na disciplini i detaljnija kontrola učeničkog ponašanja u privatnim školama je nešto što će se apsolutno svakom roditelju dopasti.

Stvar je u tome što se djeca uče prije svega samokontroli – tome da su odgovorni i zreli mladi ljudi koji moraju biti svjesni vlastitih postupaka. Školska disciplina direktno utječe na akademski uspjeh i zato se u privatnim školama svi problemi koji se tiču discipline rješavaju odmah i trajno i svedeni su na minimum.

Jedna od velikih prednosti privatnih srednjih škola je mogućnost izbora.

Budući da su svako dijete i obitelj različiti, privatne škole pružaju mogućnost da za svoje dijete odaberete način obrazovanja koji je prilagođen njemu i potrebama, navikama i pravilima vaše obitelji.

Ukoliko želite svom djetetu pružiti sve šanse da ostvari svoje potencijale i ambicije, Privatna gimnazija i strukovna škola "Svijet" je odličan izbor. Bit ćete znatno rasterećeniji kada se radi o sigurnosti djece i o njihovoj školskoj disciplini i sigurni jer vam dijete sazrijeva u pozitivnom i motivirajućem okruženju.